Warning message

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Youth Food Movement academy

Data: 
12 Mar 2016

Reframing Academy was gevraagd om op zaterdag 12 maart de design fase van de Youth Food Movement academy af te trappen! De YFM beweging wil mensen weer meer respect laten krijgen voor dat wat er op hun bord belandt. Ieder jaar neemt een nieuwe groep knappe koppen (studenten en young professionals) deel aan de YFM academy om hun kennis over het voedselsysteem te vergroten. In groepen met deelnemers vanuit verschillende achtergronden zetten ze zich in voor een gemeenschappelijk doel: het verbeteren van het voedselsysteem!

Na een periode van grondig onderzoek waarbij iedere groep zich over een ander deel van het voedselsysteem ontfermt, dienen de inzichten te worden omgezet in een interventie met impact (in de vorm van een beleid, service, dienst of product). En dat is best een ingewikkelde stap om te zetten! Reframing Studio hielp ze een handje en begeleidde de groepen met behulp van de pressure cooker in overzichtelijke stappen naar een ontwerpvisie. Welk effect beogen de groepen met hun concept? Welk belang van de eindgebruiker wordt er met de interventie geaddresseerd? En welke kwaliteiten moet de interactie tussen de eindgebruiker en de interventie dan hebben? 

De druk van de pressure cooker heeft als doel dat dit soort knopen in een korte tijd worden doorgehakt! Dat is altijd even slikken en gaat gepaard met hevige discussies. De methode helpt de ontwerpteams om moeilijke keuzes in kleine stappen met elkaar te zetten. Zo weet iedereen hoe en waarom de keuzes zijn gemaakt en met welke reden, en staat de hele groep uiteindelijk achter het resultaat. Trust the process! 

Na een dag lang zwoegen en zweten presenteerde de groepen met trots hun voortgang van de dag: de ontwerpvisie en eerste ontwerpideëen. Een vruchtbare start van de ontwerpfase!