Warning message

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

What Design Can Do for refugees

Data: 
1 Jul 2016

Reframing Academy was dit jaar onderdeel van het wereldberoemde event What Design Can Do! Tijdens deze editie, gaven we een breakout sessie voor maar liefst 90 enthousiaste deelnemers vanuit de hele wereld. Deze WDCD ging onder andere dieper in op de vluchtelingencrisis, waar verschillende landen in de wereld nu mee dealen. 
Samen met de deelnemers gingen we op zoek naar een passend antwoord op dit probleem dat de diversiteit en verscheidenheid aan perspectieven van mensen uit de samenleving in beschouwing neemt.
De breakout ging van start met een kort college over de Reframing methode, de betekenis erachter en de praktische toepassing ervan. Vervolgens werden de deelnemers in 8 groepen verdeeld, waarin ze de uitdaging aangingen om voor twee uiteenlopende perspectieven, en dus met verschillende belangen, een design interventie te ontwerpen die beide perspectieven zou samenbrengen. Ondersteund door een aantal stappen van de Reframing Methode verkende de design teams hun conflict, bepaalde ze vervolgens hun missie en kozen daarbij een strategie vanuit de ontwerpmethodiek van social design: resolve, transform or bybass. 
Na een inspannend uur van diepe concentratie en scherpe discussies speelden alle 8 de groepen het klaar om hun betekenisvolle ideeën met trots voor de andere designteams te pitchen!

(beeld: Sophie Dirven)