Warning message

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Reframing Studio X Food Hub

Data: 
25 Aug 2016

Op 25 augustus 2016, één van de heetste dagen van het jaar, vond de eerste officiële workshop van de Food Hub plaats.

Tijdens 'Reframing the Food System’, een samenwerking tussen Food Hub en Reframing Studio, maakten de deelnemers gedurende één hele dag kennis met de Reframing methodiek aan de hand van een concrete case: de toekomst van ons voedselsysteem.

De dag begon met een ontbijtje van choux en een minicollege over de Reframing Methode. Na een deconstrutie van het 'nu' was het tijd voor een constructie van de toekomstige context. Wat veranderd er de komende jaren in en rondom ons voedeslsysteem? Aan de hand van 3 visionairs (Guusje, Hylke en Joris) maakten de deelnemers een sprong naar de toekomst. Na de lunch gingen de deelnemers zelf op onderzoek uit. Er werden mensen live geïnterviewd, experts hingen aan de (hulp)lijn en er werd gechat met een boer in Afrika. 

Ter voorbereiding van de ontwerpfase wandelden de deelnemers (om de beurt) naar de nieuwe locatie. Daar aten ze pizza uit de doos, dronken ze bier uit de fles en gingen ze aan de slag met het ontwerp van betekenisvolle diensten en producten. Na 4 pitches dronken we nog één biertje en vierden we een leerzame dag en een inspirerende samenwerking. 

Lees hier het verslag van Yvonne, één van de deelnemers. 

Houdt de website van de FoodHub in de gaten voor de volgende Reframing the Food System!