Warning message

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Design & Emotion Conference

Data: 
28 Sep 2016

Op 28 september 2016 vond de 10e editie van de Design & Emotion conferentie plaats in Amsterdam. En Reframing Academy was erbij! Een groep van 20 bezoekers nam deel aan de Reframing verdiepingssessie: een interactief programma waarin de deelnemers kennis maakte met de Reframing methode om er vervolgens direct mee aan de slag te gaan. Het programma van anderhalf uur bestond uit korte presentaties over de Reframing methode, afgewisseld met interactieve opdrachten. De deelnemers doorliepen in sneltreinvaart alle stappen van de Reframing methode.

Tijdens het programma staken de deelnemers de koppen bij elkaar voor het, speciaal voor dit event gekozen, thema 'design for inclusive citizenship'. De missie: ontwerp een land waarbinnen de toekomstige burger een inclusief bestaan ervaart. 

Tijdens de eerste stap hebben de deelnemers de toekomstige context in kaart gebracht. Met vereende (denk)kracht (en oefeningen van georganiseerde chaos) is er een nieuw Framework gecreëerd wat de belangen van de toekomstige burgers bloot legt. 

Om voor deze belangen te kunnen ontwerpen zijn de deelnemers verdeeld over Ministeries (financiën, educatie, sociale zaken, justitie), waarna ieder Ministerie aan de slag is gegaan met een eigen ontwerpopgave. Resultaat: vier betekenisvolle interventies ter bevordering van betekenisvol burgerschap in de toekomst.